• +00 (123) 456 7890
  • info@domain.com

Wat is kunstgras

Kunstgras is het groeiend alternatief voor natuurlijk gras. Het is een product dat de laatste decennia enorm gewaardeerd wordt door zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. Het is een kunstofproduct met zeer stabiele eigenschappen, gemaakt van gerecycleerde grondstoffen en voor 100% recycleerbaar. Er is een grote verscheidenheid in soorten, kwaliteiten en kleuren in kunstgrassen op de markt, elk met zijn eigen toepassingen en doelen. U wil niet dat uw omgeving merkt dat u voor kunstgras gekozen heeft? Wij hebben een exclusieve oplossing ontwikkeld die niet meer te onderscheiden is van echt gras, qua uitzicht en aanvoelen en dit met een uiterst lange levensduur! Op uw kustgras kan je perfect een loungezetel of picknickbank plaatsen, die zorgen voor lange zomeravonden.

Historiek

Kunstgras werd ontwikkeld in de jaren ’50. De ontwikkeling ontstond door het zoeken naar alternatieven voor een veilige en kindvriendelijke ondergrond voor speelpleinen en scholen. Het eerste omvangrijke project dateert van de zomer van 1966. Toen maakte kunstgras een intrede in de sportwereld. Het eerste kunstgrasveld werd aangelegd in Houston, TX, de “Astrodome”. De overdekte glazen dakpartij van het speelveld moest verduisterd worden om weerkaatsing van het zonlicht voor de spelers te verhinderen. Echt gras kon niet langer overleven en kunstgras werd ontwikkeld. Deze eerste soort werd gemaakt van een nylon vezel. Astro grass genoemd. Het eerste kunstgras werd geintroduceerd in Europa begin 1970. Dit was niet gemaakt van nylon maar van polypropyleen (PP). PP was niet alleen goedkoper, ook confortabeler. De keuze werd gemaakt voor PP omdat dit zachter was dan nylon zodat de kans op blessures van de spelers verkleind werd. De dicht geweven karpetstructuur van nylon en PP is dus de eerste generatie van kunstgras! De tweede generatie kunstgras werd ontwikkeld in de late jaren ’70. Het had een langere vezel en er werd meer ruimte tussen de vezelhechtingen open gehouden. Er werd toen zand ingestrooid om de vezels en de spelers een zekere stabiliteit te geven. Zo garandeerde men een vlakker speelveld dan bij echt natuurlijk gras zodat er meer balcontrole mogelijk werd. Dit was een enorme vooruitgang in de “hockey” wereld! De verdere ontwikkeling van kunstgras speelde echter meer in het nadeel van verschillende sporten. Het balgedrag werd onvergelijkbaar tov op echt gras. Het zand en de wrijving resulteerde echter steeds meer in schaafwonden zodat diverse clubs deze velden begonnen te mijden in de jaren ’80.
Het werd wachten tot 1996 toen er een echt bruikbaar kunstgrastapijt ontstond dat speciaal ontwikkeld werd dat aan de noden van de voetbalwereld voldeed. Dit is de derde generatie! Deze derde generatie was een combinatie van zandinvulling, wetenschappelijk onderzoek en technische ontwikkeling. Dit is een heel aparte klasse, langere vezels met een betere hechting en nu van een andere kwaliteit “polyethyleen” (PE), nog zachter en huidvriendelijker. Ze werd ingestrooid met een mengeling van zand en rubberkorrels of enkel met rubberkorrels. De combinatie van andere vezels en instrooitechnieken resulteerde in een comfortabel speeloppervlak, zelfs vallen en schuifpartijen waren niet langer een probleem. Zelfs de voetbalschoenen hadden nu een perfecte grip tussen de vezels, net zoals in het echte gras! Deze eigenschappen maakte de derde generatie tot een excellente kwaliteit voor voetbal en andere sporten. De ontwikkeling van kunstgras staat niet stil!

 

Tags: Grasmatten laten leggen - Robotmaaier Husqvarna - Tuinmeubelen assortiment -